Elektrisch rijden

Het lijkt zo eenvoudig, maar er komt meer bij kijken.

Steeds vaker kiest men voor een elektrische auto. Het is een prachtig en schoon alternatief (of aanvulling) op de bezine en diesel motoren. Bij een eensgezinswoning is het vaak eenvoudig te realiseren, echter in bijvoorbeeld een flatgebouw is het (vaak) een ander verhaal. Is er voldoende vermogen beschikbaar? Waar komen de laders te hangen? Welke vermogens hebben de auto's die geladen gaan worden? Hoeveel bewoners willen elektrisch gaan rijden? Vaak zijn dit vragen waar niet altijd een antwoord op gegeven kan worden. Zodra meerdere auto's (gelijktijdig) gaan laden is er een ander vermogen nodig dan dat er slechts 1 auto geladen wordt.

Ook de keuze voor een lader is essentieël. Is de lader geschikt voor 3,7 kWh of 22 kWh of voor beide? Op welke manier wenst u de lader te activeren? Mag iedereen laden of alleen u? Kunnen laders het beschikbare vermogen delen?

Daarnaast is uw persoonlijke beveiliging is uiteraard van groot belang. Bij een lekstroom moet u er niet aan denken dat u onder stroom komt te staan. De juiste aardlekschakelaar is dus van groot belang.

Kortom, genoeg om vooraf over na te denken zodat u vandaag, maar ook in de toekomst op een veilige manier kan laden en daar helpen wij u graag bij.